Света Србија подржала Меморијални турнир “ИГРА ТРАЈЕ ВЕЧНО”

Осми традиционални Меморијални турнир Земунске гимназије “ИГРА ТРАЈЕ ВЕЧНО”, у организацији Ученичког парлемента, је ове године одржан 13. и 14. априла, као и у суботу 20. априла.
Меморијални турнир је започет као иницијатива покретања културе сећања на све ђаке и професоре Земунске гимназије који су отишли пре времена. Он је организован на начелима њихове љубави према спорту коју су гајили и води се слоганом “ИГРА ТРАЈЕ ВЕЧНО”.
Православно спортско удружење “СВЕТИ СРБ и ја” (ПСУСС) заједно са својим стратешким партнером Компанијом “ВОДАВОДА”, подржала је Ученички парламент Земунске гимназије у организацији и реализацији Меморијала ради пијетета који су показали и показују према онима који више нису са нама, а својим радом и битисањем обележили су рад и постојање ове знамените образовне установе. Својом посвећеношћу добили су пажњу и подршку јер су на недвосмислен начин показали хришћанску љубав на делу, емпатију и посвећеност моралним апостулатима наше традиције и живљења, јер ако не поштујемо оне који су били пре нас, неће ни нас поштовати они који долазе после нас.

Први викенд су се оба дана играле групне фазе фудбала, с обзиром да је било 21 пријављена екипа. Други виекнд се у суботу требала играти трећи дан групне фазе, а у недељу се требало играти финале. Међутим, збој најављеног невремена у недељу 21. априла, финала су била померена у суботу 20. априла са групном фазом. То је био напоран дан и за организацију, и за играче, али је све успешно завршено и победа је долично прослављена. Остали спортови су такође играни у суботу паралелно са фудбалом.
Након успешног организовања турнира, утакмице су завшене у суботу 20. априла када је одржано финале у свим спортовима, а спортови су били: фудбал, кошарка, одбојка, стони тенис и шах. Додела награда је одржана у уторак 23. априла у свечаној сали Земунске гимназије. Награђени су:

Фудбал:

 1. место – Екипа КДГ
 2. место – Екипа Четничке Војводе
 3. место – Екипа Мађари

Кошарка:

 1. место – Екипа КК Zero Game
 2. место – Екипа Земун 3×3
 3. место – Екипа Луди Срби

Одбојка:

 1. место – Екипа Абу Даби
 2. место – Екипа Борча
 3. место – Екипа Прима Балерина

Стони тенис:

 1. место – Милош Туфефгџић
 2. место – Виктор Опарница
 3. место – Душан Јеленоквић

Шах:

 1. место – Стефан Фишер
 2. место – Матија Лукић
 3. место – Салестин Бат

Специјалне награде:
Најбољи играч у кошарци – Матија Клен
Најбољи играч у фуцбалу – Милош Дубајић
Најбољи голман – Павле Станковић