Света Србија подржава рад Фондације “Породица”

Пре пет дана наш познати уметник Никола Роквић је кренуо на ходочашће – пешке од храма Св. Саве до Егине. Иначе, до Егине из Београда има око 1.150 км.
Наиме, Никола и његова супруга Бојана основали су фондацију „Породица“ са циљем да помажу болесној деци, вишедетним породицама и талентованој деци. Роквић своје пешачење приноси Светом Нектарију за оздрављење болесне деце, а такође жели да обнови део Дечје онколошке болнице у Београду. Завет је дао 2021.године у храму Св. Нектарија у Ваљеву, који је посетио пред сам пут и целивао део моштију светитеља које се балазе у овим светом грану.

Инспирисани овим крстопоклоним путовањем брата Николе, чланови Свете Србије, отац Зоран и син Андрија Крстић из Ниша придружили су се данас у овом молитвеном ходочашћу и кренули су у име Свете Србије и своје лично са благословом Царске Лавре Хиландарске бициклама на Свету Гору и наш манастир Хиландар.
Јутрос су у цркви Светог Николе на нишкој Палилули, најпре присуствовали кратком молебану за пут и одатле се упутили ка Светој Гори. Том приликом отац Зоран Крстић је рекао да њих двојица као отац и син ово своје путовање посвећују одбрани институције породице те стога позивају све да подрже рад фондације “Породица”, Николе и Бојане Роквић.
Њих ће пут до светиње и монашке државе Атонске водити преко Бугарске, како би се за Васкрс обрели у Царској Лаври Хиландарској. Њихова путања ће ићи преко следећих места: Власинско језеро, Ћустендил, Рилски манастир, Банска, Драм, Кавала, Олимпијада, Јерисос, Света Гора, Хиландар.
У повртаку ка Нишу они ће од Јерисоса кренути ка Солуну, а одатле даље за Србију и Ниш.

На самом поласку млади Андрија Крстић, је желео да људи обрате пажњу и на задужбинарско дело дванаестогодишње Павлине Радовановић, девојчице која својим гласом проноси љубав према нашој светој земљи Косову и Метохији и обнавља кроз своје солистичке концерте цркву Успења Пресвете Богородице у свом Ораховцу и њен фрескопис.