"СВЕТИ СРБ и ја"

Спортско сабрање Свете Србије

ssss-logo

Спортско сабрање Свете Србије

jе пројекат спортског, породичног, духовног, дружељубивог, културног, забавног, образовног и патриотског карактера, протканог љубављу и Јеванђељем, који је због његовог развоја, постигнутих резултата и доказаног позитивног утицаја на друштво, добио статус: ”Манифестације од посебног значаја за нашу престоницу – Град Београд”.

Уз промовисање важности очувања духовног и телесног здравља наших најмлађих, како је то блаженопочивши Патријарх Иринеј назвао кованицом ”хармоничног васпитања”, Спортско сабрање је до сада на предходних десет укупно заинтересовала и на једном месту окупила више од 220.000 посетилаца.

Прве године спортска тема је био фудбал, друге кошарка, треће тенис, четврте краљица спортова-атлетика, пете рукомет, шесте одбојка, седме је обухваћен читав спортски спектар вештина кроз тему  Олимпијаде и олимпијских спортова, осме су епицентар била деца и њихово телесно и ментално здравље, као и важност бављења спортом од најмлађих дана, девете  смо посебан акценат ставили на важност инклузије и бриге о нашем ближњем уопште у друштву, са акцентом на једнака права и потребе особа са инвалидитетом које се по вољном ангажовању и љубави, свакодневно баве спортом или неким обликом физичке активности. Такође кроз ову спортску тему, Сабрање је разложило и потребу за очувањем не само човека, него и природе која нас окружује: ваздуха, земље, воде. Десето јубиларно Сабрање je објединило и тематски и садржајно свих претходних девет. Са собом ово десето Саборовање донело је и потврду Међународнoг карактерa ове Манифестације, јер су се међу децом и младим спортистима нашли и њихови вршњаци из: Федерације Босне и Херцеговине, Републике Хрватске, Републике Српске, Црне Горе, Северне Македоније, Грузије и Грчке.

Захваљујући великом интересовању читавих породица, а поготову деце за Манифестацију Сабрања, након прве декаде са великим еланом и љубављу крећемо и у припрему и реализацију првог у низу друге декаде, а то је 11. Спортског Сабрања које ће се одржати уз Божију помоћ на Ади Циганлији у првој половини јуна месеца 2024. године.

ДОБРОДOШЛИ !!

Нашa Фејсбук страница

1. Спортско сабрање Свете Србије