"СВЕТИ СРБ и ја"

Оснивачи ПСУСС

  Искрен приступ идеји Свете Србије, базиран на хармоничном васпитању најмлађих тј. подједнаком васпитању њиховог духа (душе) и тела, као и добро познавање спортске методологије и праксе, са циљем изградње једне широке друштвено-педагошке платформе која би синергијом спорта и духовности (православља) понудила алтернативу деци и родитељима у нарастајућим пошастима данашњице које потиру морал, институцију породице, национални индетитет са циљем мењања наше колективне свести,  окупио је доказане и остварене личности из света спорта, које се непрекидно труде да напредују у свим овим аспектима, а око њих једну заједницу младих енергичних људи који су у свему томе препознали и смисао свог друштвено корисног рада и остварења завештања традиционалних, културних и родољубивих врлина у које дубоко верују и које су сачувале наш народ кроз векове.

Желећи да овај племенити подухват духовно ојачају и под омофором наше Свете Маје Цркве разрастају, они су се најпре обратили за одобрење и благослов за оснивање Свете Србије (ПСУСС) првојерарху СПЦ, блажене успомене Његовој Светости Патријарху српском Господину Иринеју.  

Са великом радошћу и подршком свјатјејшег, благослов је додељен 8. јуна 2013. године.

Након тога, они схватајући да један човек али ни неколицина људи не могу учинити много без обзира на њихову добру намеру или велики ентузијазам којега су несумњиво имали, пошли су од најважнијег својства постојања нас као народа, а то је саборност. У том духу сабрали су двадесетак младих спортских и богословских педагога, широког образовања и интересовања, са којима су кренули да стварају мале спортске филијале Свете Србије у: одбојци, фудбалу, футсалу, кошарци и планинарењу.

Тако је почела књига Свете Србије о животу и стремљењу ка племенитом и врлинословном кроз одрастање и напредак деце и њихово упоредно сазревање и спознаја од кога су рода, коме припадају и којим вредностима могу бранити своје аутентично постојање. Тако је кроз тренажни спортски и поучни духовни сазнајни процес до сада, своје дане детињства у Светој Србији уткало преко 1.000 деце узраста од 6 до 12 година. Са њима у раду је учествовало преко 30 тренера.

Замајац раду и постојању ПСУСС, у прве четири године, велики су допринос дали оснивачи. И поред великих професионалних обавеза у пословима које су обављали као спортски делатници, они су од 2013. до 2016. године поставили темеље Свете Србије и иза себе оставили озбиљну екипу младих људи који су наставили где су они стали.

За све учињено, за љубав, жртву и посвећеност идеалима Свете Србије, вечно су им захвални сви који су до сада и они који ће у будуће учествовати у раду и постојању Свете Србије.

СА ВЕРОМ У БОГА ЗА СВЕТУ СРБИЈУ !!!