"СВЕТИ СРБ и ја"

Спортско сабрање Свете Србије

ssss-logo

Спортско сабрање Свете Србије

jе пројекат спортског, породичног, духовног, дружељубивог, културног, забавног, образовног и патриотског карактера, протканог љубављу и Јеванђељем, који је због његовог развоја, постигнутих резултата и доказаног позитивног утицаја на друштво, добио статус: ”Манифестације од посебног значаја за нашу престоницу – Град Београд”.

Уз промовисање важности очувања духовног и телесног здравља наших најмлађих, како је то блаженопочивши Патријарх Иринеј назвао кованицом ”хармоничног васпитања”, Спортско сабрање је до сада на предходних осам укупно заинтересовала и на једном месту окупила више од 180.000 посетилаца.

Прве године спортска тема је био фудбал, друге кошарка, треће тенис, четврте краљица спортова-атлетика, пете рукомет, шесте одбојка,седме је обухваћен читав спортски спектар вештина кроз тему Олимпијаде и олимпијских спортова, а осме су епицентар била деца и њихово телесно и ментално здравље, као и важност бављења спортом од најмлађих дана. Ове године ћемо промовисати важност инклузије и бриге о нашем ближњем уопште у друштву, са акцентом на једнака права и потребе особа са инвалидитетом које се по вољном ангажовању и љубави, свакодневно баве спортом или неким обликом физичке активности. Ми данас међу њима имамо на десетине успешних европских, светских и олимпијских шампиона у разним спортским дисциплинама, који нам личним примером кроз свој живот, показују снагу свог карактера и истрајности, скромности и пожртвованости и изнад свега љубави уз пуно поштовање оног поред и преко пута себе. Такође кроз ову спортску тему, Сабрање ће разложити и потребу за очувањем не само човека, него и природе која нас окружује: ваздуха, земље, воде….  све то под слоганом: ”ЧУВАЈМО БОЖИЈУ ТВОРЕВИНУ”.
9. Спортско сабрање Свете Србије ће се одржати уз Божију помоћ на Ади Циганлији у суботу 18. јуна 2022. године.
ДОБРОДOШЛИ !!!

1. Спортско сабрање Свете Србије

Подели ово: