"СВЕТИ СРБ и ја"

Спортско сабрање Свете Србије

ssss-logo

Спортско сабрање Свете Србије

jе пројекат спортског, породичног, духовног, дружељубивог, културног, забавног, образовног и патриотског карактера, протканог љубављу и Јеванђељем, који је због његовог развоја, постигнутих резултата и доказаног позитивног утицаја на друштво, добио статус: ”Манифестације од посебног значаја за нашу престоницу – Град Београд”.

Уз промовисање важности очувања духовног и телесног здравља наших најмлађих, како је то блаженопочивши Патријарх Иринеј назвао кованицом ”хармоничног васпитања”, Спортско сабрање је до сада на предходних осам укупно заинтересовала и на једном месту окупила више од 200.000 посетилаца.

Прве године спортска тема је био фудбал, друге кошарка, треће тенис, четврте краљица спортова-атлетика, пете рукомет, шесте одбојка, седме је обухваћен читав спортски спектар вештина кроз тему Олимпијаде и олимпијских спортова, а осме су епицентар била деца и њихово телесно и ментално здравље, као и важност бављења спортом од најмлађих дана, девете  смо посебан акценат ставили на важност инклузије и бриге о нашем ближњем уопште у друштву, са акцентом на једнака права и потребе особа са инвалидитетом које се по вољном ангажовању и љубави, свакодневно баве спортом или неким обликом физичке активности.Такође кроз ову спортску тему, Сабрање је разложило и потребу за очувањем не само човека, него и природе која нас окружује: ваздуха, земље, воде…. све то под слоганом:”Чувајмо Божију творевину”.

Десето јубиларно Сабрање ће објединити и тематски и садржајно свих претходних девет. Ово десето по реду Спортско Сабрање, прошириће и свој Међународни карактер, јер ће се међу децом и младима спортистима наћи и њихови вршњаци из: Федерације Босне и Херцеговине, Републике Хрватске, Републике Српске, Црне Горе, Северне Македоније, Грузије и Грчке.

Захваљујући великом интересовању читавих породица, а поготову деце за Манифестацију Сабрања, ово јубиларно носи слоган управо њима посвећен, са жељом да сви будемо као они : ”Ми смо десетка !”

10. Спортско сабрање Свете Србије ће се одржати уз Божију помоћ на Ади Циганлији у недељу 11. јуна 2023. године.

ДОБРОДOШЛИ !!!

1. Спортско сабрање Свете Србије

Подели ово: